Man van 56 komt om bij appartementsbrand in Kuurne

Redactie KW

(UPDATE) Bij een brand in het appartementcoplex Spijker en Schardauw in Kuurne is een man van 56 om het leven gekomen. Dat gebeurde vrijdagavond omstreeks 23 uur. Vijf andere bewoners raakten bevangen door de rook.

Het was even voor 23 uur dat de bovenburen van het getroffen appartement een knal hoorden en hevige rookontwikkeling opmerkten. Hoewel de brandweer van Kuurne snel ter plaatse was, kon geen hulp meer baten voor de bewoner van het appartement.

Man overleden

Na de bluswerken werd de man levenloos teruggevonden in zijn appartement. Ook het gezin waaronder drie kinderen die boven het getroffen appartement woonachtig is moest met rookintoxicatieverschijnselen te worden overgebracht naar het ziekenhuis te Kortrijk.

Appartement vernield

Door de brand werd het appartement volledig vernield. Ook het bovenliggende appartement liep eveneens schade op. In het plaatselijke buurthuis werd een opvangcentrum opgericht om de overige bewoners van het appartentsblok waar de brand woedde op te vangen. Daar kregen ze de nodige begeleiding van het plaatselijke Rode Kruis. Ook burgemeester Carl Vereecke kwam ter plaatse om de mensen een hart onder de riem te steken. Het slachtoffer was 1 jaar woonachtig in het totaal vernielde appartement.

(NSK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Kortrijks Handelsblad).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier