Man van 50 krijgt levenslang voor moord

Redactie KW

De jury van het assisenhof van Brugge stuurt een man van 50 uit Oostende levenslang naar de gevangenis voor de moord op zijn vrouw. John Elisa bracht haar vier jaar geleden met een mes om het leven omdat zij van hem wilde scheiden.

Volgens het hof kwam de man niet in aanmerking voor verzachtende omstandigheden.

De feiten deden zich voor in mei 2005. Terwijl zijn vrouw lag te slapen, haalde Elisa een groot keukenmes van 33 centimeter en ging opnieuw naast haar liggen. “Ik wilde haar enkel bang maken, ik wou haar zeker niet doden”, zei Elisa. “Maar ze sloeg in paniek toen ze het mes zag en ze riep naar onze oudste dochter om de politie te bellen. “Daarna heb ik haar verschillende keren gestoken. Ik heb nooit de bedoeling gehad om haar te vermoorden, maar ik wist niet meer wat ik deed. Ik was helemaal in paniek.”

John Elisa sloeg na de moord op de vlucht maar kon later in Gent worden ingerekend. Het assisenproces werd al diverse keren uitgesteld. Nu krijgt hij dus levenslang. De familie van het slachtoffer reageert opgelucht. De veroordeelde kan nog naar cassatie. Of hij dat ook zal doen, is nog niet duidelijk.

Meer over dit onderwerp? Klik op Video of kijk vanavond naar het journaal van FOCUS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier