Man uit Zedelgem die woning ter beschikking stelde van cannabiskwekers krijgt 2 jaar cel

Redactie KW

Zes mannen en een vrouw zijn in de correctionele rechtbank in Brugge veroordeeld voor cannabiskweek op een zolder in de Groenestraat in Zedelgem.

De Nederlandse spilfiguur kreeg vier jaar cel, waarvan de helft met uitstel. De Zedelgemnaar, die zijn woning ter beschikking stelde, kreeg twee jaar effectieve celstraf. Zijn vrouw kreeg twee jaar voorwaardelijk. De professionele kweekinstallatie werd in mei ontmanteld nadat één van de betrokkenen de feiten spontaan aangaf bij de politie. De rechter gaf hem een jaar voorwaardelijke celstraf. Ook hij zit al sinds mei in de cel.

Ook straf voor aftakken elektriciteit

De bende huurde een pand in Antwerpen, van waaruit twee illegale Algerijnen de drugs aan de man brachten. De Algerijnen kregen elk een jaar effectieve celstraf. Omdat ze niet kwamen opdagen voor hun proces beval de rechter hun onmiddellijke aanhouding. Een zevende betrokkene kreeg 18 maanden voorwaardelijke celstraf. Omdat de bende op grote schaal illegaal elektriciteit aftakte moeten ze aan distributienetbeheerder Imewo een voorlopige schadevergoeding van 10.000 euro betalen. Dit bedrag kan nog zwaar oplopen.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier