Man uit Zarren betrokken bij ongeval met twee doden door overstekend hert

Redactie KW

Franky Verbeke uit Zarren herstelt in het AZ Delta in Roeselare van de verwondingen die hij opliep in een zwaar verkeersongeval in het Waalse Doische.

Zaterdagavond was de loodgieter op weg naar zijn dochter Marieke, die sinds enkele jaren in Vresse-sur-Semois woont. Op de N40 in Doische kon hij met zijn auto een hertenkalf, dat de weg overstak, niet meer ontwijken. Het dier belandde op de motorkap en door de hevige klap verloor de Zarrenaar het bewustzijn, kwam op het andere rijvak terecht en botste er frontaal met een tegenligger. De inzittenden, een jongeman van 23 en zijn vriendin uit 18, allebei uit de buurt, bezweken ter plekke.

“Verschrikkelijk drama”

Hij zelf liep een heupbreuk, een lichte hersenschudding en kneuzingen over het hele lichaam op. Vrijdag wordt hij aan zijn heup geopereerd. Er wacht hem een lange revalidatie in het AZ Delta, campus H. Hart in Roeselare. De Zarrenaar is alvast vol lof over het personeel, dat hem over het trauma heen helpt. “Pas daags nadien werd me meegedeeld dat twee jonge mensen het leven hadden gelaten in het ongeval,” vertelt hij. “Ik probeer stilaan zo goed als mogelijk het verschrikkelijk drama een plaats te geven.”

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier