Man uit Woesten krijgt drie jaar voor poging tot doodslag op zijn vader

Redactie KW

Claude B. (37) schoot in Woesten dwars door de deur waarachter zijn vader stond, terwijl hij dacht dat het zijn moeder was met wie hij een zeer slechte relatie. Gelukkig werd die niet geraakt en bleef het bij een poging tot doodslag.

“Je hebt bijzonder veel geluk gehad, want was uw vader geraakt geweest, dan was het een assisenzaak geworden”, aldus de rechter tegen de beklaagde.

Claude B. leefde al jaren in onmin, vooral met zijn moeder die net als hij een levensgroot drankprobleem heeft. Meerdere keren kwam tot hoogoplopende ruzies, maar op 22 juli 2013 was het hek helemaal van de dam en gebeurde het bijna fatale. De beklaagde wist nochtans goed wat er hem eventueel boven het hoofd hing, want hij schreeuwde dat hij er 30 jaar bak voor over had.

Afkicken stopgezet om te helpen bij verhuizen

De man groeide als enig kind op in een ontwricht gezin. Voor zijn alcoholverslaving werd hij opgenomen in het psychiatrisch ziekenhuis H. Hart in Ieper. Hij zette zijn opname stop om te helpen met de verhuizing van zijn ouders. Toen hij thuiskwam kwam ging het aanvankelijk goed, want moeder verbleef in het ziekenhuis en met vader was de relatie niet slecht. Toen moeder echter weer thuis was, sloeg de sfeer om. Moeder trok zich andermaal niets aan van het huishouden en was vaker dronken dan nuchter.

Plots werd de situatie zo gespannen en verschanste de zoon zich in zijn kamer waar hij sloten alcohol binnengoot. Hij greep naar een geweer en loste een schot, dwars door de deur waar vader stond en niet zijn moeder, zoals hij dacht. Zijn advocaat Johan Houtman zegt dat uit alles blijkt dat de man zich zeker niet meer schuldig zal maken aan recidive. Hij hield een warm pleidooi om zijn cliënt residentieel te laten opnemen. Daarin ziet hij de enige mogelijkheid om zijn cliënt weer op de rails te krijgen, want momenteel is er geen contact meer met zijn ouders.

Ouders stellen zich geen burgerlijke partij

De rechter zei dat de beklaagde nog maar eens geluk heeft dat zijn ouders zich geen burgerlijke partij stelden. De vader van Claude zegt dat hij zijn zoon wel wil vergeven, maar dat Claude de eerste stap moet zetten om contact te zoeken. De beklaagde werd veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan twee jaar met uitstel en probatievoorwaarden, waarbij hij zich moet laten opnemen voor zijn alcoholverslaving.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier