Man uit Westende sterft op terugweg van Kilimanjaro

Redactie KW

Een veertiger uit Westende is omgekomen bij een zwaar busongeval tijdens de afdaling van de Kilimanjaro in Tanzania.

Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws donderdag. Toen de remmen van het busje, met daarin tien Belgen, het begaven, sprong hij uit het voertuig. Hij overleed aan de gevolgen van zijn verwondingen, terwijl de negen andere Belgen ongedeerd bleven.

Koen Brouckaert was op 5 oktober met een groep van vijftien mensen vertrokken naar Afrika met reisorganisatie Joker. Anderhalve week geleden had de groep de Kilimanjaro beklommen. Op de terugweg werkten de remmen van het busje waarin de reizigers zaten plots niet meer en de twee gidsen van de groep sprongen via de opengezwaaide deuren uit de bus. Koen, die vlakbij de deur zat, sprong de twee instinctief achterna. Ze liepen alledrie zware verwondingen op. Het busje kwam tot stilstand in een veld en de andere inzittenden van de bus kwamen er met de schrik vanaf.

Overleden aan hersentrauma

De man kreeg aan de voet van de berg de eerste zorgen toegediend en werd naar een ziekenhuis in Nairobi overgebracht. Dinsdagavond, een week na het ongeval, overleed hij uiteindelijk aan een hersentrauma. De familie van Koen kreeg bijstand van Buitenlandse Zaken. Zijn lichaam wordt vrijdag gerepatrieerd.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier