Man uit Vleteren krijgt acht jaar cel voor zware mishandeling

Redactie KW

De rechtbank in Ieper heeft een man van 33 uit Vleteren veroordeeld tot acht jaar cel. De man krijgt de straf voor het jarenlang mishandelen van zijn zoon, twee stiefkinderen en zijn twee gewezen partners. Hij moet zijn slachtoffers een totale schadevergoeding van 13.810 euro betalen. “Het leven van die mensen werd herleid tot een aaneenschakeling van slagen en vernederingen”, aldus het openbaar ministerie.

De feiten begonnen toen zijn zoon nog maar acht maanden oud was. De jongen, die nu veertien is, werd onder andere opgesloten in de kelder en moest urenlang conservenblikken omhoog houden. Tijdens een ander incident werd de knaap verplicht twee pakjes sigaretten na elkaar te roken. Maar niet alleen het eigen kind van de man kreeg het zwaar te verduren, ook een stiefzoontje in zijn eerste relatie deelde in de brokken. Zijn toenmalige partner moest zich prostitueren om de drugsverslaving van de man te kunnen betalen.

In 2006 trok de man in bij een nieuwe vriendin in Vleteren. Daar bleef niet alleen zijn eigen zoon het mikpunt van sadisme, ook het dochtertje van de nieuwe vriendin kreeg te maken met de grillen van de geweldenaar. Van zijn nieuwe vriendin maakte hij naaktfoto’s die op het internet werden geplaatst.

Op 24 mei 2011 werd de man opgepakt na verschillende klachten. Op de rechtbank was te horen dat de geweldenaar autoritair en arrogant is. De rechter sprak van een prototype van een psychopaat en een gevaar voor de maatschappij.

(Belga/MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier