Man uit Staden die vader en ex bedreigde met kruisboog krijgt 30 maanden cel

Redactie KW

Gerdi P. (45) moest zich voor de rechter verdedigen voor diverse feiten die zich voordeden in december 2011 en nog eens in oktober 2012.

De feiten gaan over belaging en bedreigen, niet alleen met woorden, maar ook met een kruisboog waarbij hij zowel zijn vader als zijn ex dreigde mee dood te schieten. Verder werd hij beticht van het inbreken in de woning van zijn ex in Ingelmunster, met wie hij kort een relatie had, maar ook van het toebrengen van slagen en verwondingen. Ook tegenover de politie was de man onhandelbaar.

Gerdy P. werd al meer dan eens veroordeeld en is volgens het openbaar ministerie een zeer gevaarlijk individu, vooral als hij heeft gedronken. De verdediging gaf de feiten toe, maar vond dat de voorhechtenis een voldoende bestraffing zou zijn. De rechter wees de beklaagde erop dat hij ei zo na terechtstond voor poging tot doodslag. De beklaagde reageerde laconiek met ‘er zit in ieder mens een moordenaar’. Gerdy werd veroordeeld tot 30 maanden cel waarvan 20 maanden met uitstel. De man werd ook probatievoorwaarden opgelegd vooral wat betreft zijn alcoholverslaving en het contactverbod met zijn ex.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier