Man uit Poperinge krijgt 6 maand voorwaardelijk voor bedreigen vriendin met mes

Redactie KW

Een 31-jarige man uit Poperinge is donderdag door de correctionele rechtbank van Ieper veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een effectieve geldboete van 600 euro.

De man staat terecht voor opzettelijke slagen en verwondingen aan zijn partner. De feiten speelden zich af op 21 september 2012, toen Valerie V. een punt zette achter haar relatie met Pieter Q. “De beklaagde heeft mijn cliënte geslagen, bedreigd met een mes en een kopstoot gegeven. Zij hield aan het incident een gebroken neus over”, zei de advocaat van V.

“Niet bedreigd, geen kopstoot gegeven”

Pieter Q. geeft toe dat hij zijn voormalige vriendin heeft vastgenomen. “Maar ik heb haar niet bedreigd en zeker geen kopstoot gegeven”, vertelde hij. “Wellicht brak ze haar neus toen ze met haar hoofd tegen de deur liep”, klonk het. De rechter vindt het vreemd dat Pieter Q. de tenlasteleggingen betwist maar anderzijds wel zijn ex-vriendin wil vergoeden. “Omdat het voorval ook in mijn huis gebeurde”, repliceerde de beklaagde.

De rechter hield bij het bepalen van het vonnis onder meer rekening met het strafrechtelijk verleden van de man. Q. kreeg een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een effectieve geldboete van 600 euro. Valerie V. kreeg donderdag een voorlopige schadevergoeding toegewezen. Het burgerlijke luik werd werd voor onbepaalde duur uitgesteld.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier