Man uit Oudenburg misbruikte zijn nichtje van 8 jaar

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft Stefaan D.K. dinsdag veroordeeld tot een celstraf van drie jaar met uitstel.

De Oudenburgenaar misbruikte tussen 2006 en 2008 vier jonge meisjes. Voor verkrachting werd hij vrijgesproken Stefaan D.K. misbruikte tussen juli 2006 en 25 juli 2008 in Gistel meermaals zijn nichtje. In het begin van die periode was het meisje amper 8 jaar oud. De feiten deden zich voor tijdens familiebijeenkomsten, onder andere tijdens een barbecue.

Verkrachting zeer waarschijnlijk, maar niet bewezen

Voor de verkrachting van hetzelfde meisje werd de Oudenburgenaar vrijgesproken. Een arts stelde weliswaar vast dat een verkrachting zeer waarschijnlijk was. De verklaringen van het slachtoffer zelf bleven daar echter vaag over.

Ook 3 andere meisjes

De beklaagde maakte zich ook schuldig aan aanranding van de eerbaarheid van drie andere meisjes. Hij misbruikte de kinderen in de zomer van 2007 in Kortemark. De rechter gaf Stefaan D.K. ook een boete van 5.500 euro met uitstel. Aan alle burgerlijke partijen moet hij een schadevergoeding van een kleine 15.000 euro betalen. De slachtoffers en hun ouders hadden in totaal ruim 50.000 geëist.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier