Man uit Oostrozebeke misbruikt drie pleegkinderen, vrouw heeft kinderdagverblijf

Redactie KW

(UPDATE 2) Een man van 45 uit Oostrozebeke is aangehouden voor de verkrachting en aanranding van drie pleegkinderen van zijn gezin. Hij werkt als technisch medewerker in een school voor buitengewoon onderwijs in het Gentse. Zijn vrouw heeft een kinderdagverblijf met zestien kinderen. Dat blijft voorlopig open.

Het parket van Kortrijk bevestigt dat de misbruikte kinderen 9, 8 en 6 jaar oud zijn. Bovendien is er bij een huiszoeking kinderporno gevonden. De Oostrozebekenaar werd deze week opgepakt. De raadkamer heeft vanmorgen zijn aanhouding verlengd.

Het parket van Kortrijk gaat nu verder onderzoeken of er ook sprake is van misbruik in het kinderdagverblijf, of op de school van de man. Daar zitten kinderen met autisme of andere problemen. Eén van de pleegkinderen in het gezin is naar verluidt geplaatst nadat het door zijn opa werd misbruikt.

Roddels

Het kinderdagverblijf langs de Ingelmunstersteenweg in Oostrozebeke is erkend door Kind en Gezin. De onthaalmoeder heeft een tweetal weken geleden de ouders van de kinderen in het dagverblijf samengeroepen. Het nieuws toen was dat de natuurlijke vader van de pleegkinderen een roddel had verspreid over vermeend misbruik door de nieuwe man van de onthaalmoeder, de man die nu is aangehouden.

Er is toen verzekerd dat er niets aan de hand was, maar met de aanhouding van de man komt die mededeling plots weer in een ander daglicht. Al blijft het kinderdagverblijf voorlopig wel open.

“Enkele weken geleden werd Kind & Gezin op de hoogte gebracht van de feiten. De Zorginspectie is onmiddellijk op bezoek geweest in het kinderdagverblijf en kwam tot de conclusie dat alles volgens de regels gebeurde. Er zijn op dit moment dus geen redenen om het attest van toezicht van het kinderdagverblijf in te trekken”, zegt Leen Du Bois.

“Let wel, als er in de komende dagen nieuwe elementen opduiken, zullen wij de toestand uiteraard herbekijken.” De ouders die een beroep deden op de diensten van het kinderdagverblijf zijn ingelicht op 23 mei.

Iemand van Pleegzorg Vlaanderen reageert straks in de studio.

(JV)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00 en in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier