Man uit Oostende zwaar gewond na overval door vier jongeren

Redactie KW

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie in het centrum van Oostende vier jongemannen opgepakt na een afpersing en een overval op een man. Het Oostendse slachtoffer is zwaar gewond geraakt, maar verkeert niet in levensgevaar.

Onder de vier daders is er een minderjarige Nieuwpoortenaar. Die is naar een jeugdinstelling in Veurne overgebracht en zal zich voor de jeugdrechter moeten verantwoorden. De drie meerderjarigen zijn ook afkomstig uit Nieuwpoort. Het viertal heeft eerst een wandelaar in de Oostendse uitgaansbuurt afgeperst. Ze dwongen hem om zijn gsm af te geven. Korte tijd later overvielen zij een man uit Oostende. Het slachtoffer kreeg fikse slagen op het hoofd. Hij diende in allerijl naar het ziekenhuis gevoerd te worden.

Daders ingerekend

De daders konden korte tijd na de feiten ingerekend worden. Zij worden deze ochtend nog ondervraagd. Er kon vannacht geen advocaat gevonden worden om hen bij te staan in het kader van de Salduz-wet. Vandaag nog worden ze voor de onderzoeksrechter geleid. Procureur Berkvens tilt zwaar aan de feiten en vordert de aanhouding van de meerderjarigen.

(SVK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier