Man uit Nieuwkapelle komt om het leven bij arbeidsongeval

Redactie KW

(UPDATE) Dinsdag is op een werf in Henegouwen van de betonfirma Valcke uit Vlamertinge een dodelijk arbeidsongeval gebeurd. Hierbij kwam een 55-jarige man om het leven. De man was vijf maand van zijn pensioen verwijderd.

Dinsdag om 11.45 uur kwam de 55-jarige Rudi Cauliez uit de Lepelstraat in Nieuwkapelle om het leven op een bouwwerf in Jemappes (Mons) van de betonfirma Valcke uit Vlamertinge. De man was op slag dood. Hij laat een echtgenote en twee kinderen na. Bedrijfsleider Carlos Valcke: „Een van onze ploegen was aan het werk in Jemappes in Henegouwen, waar ze een routineklus moesten uitvoeren. Er moesten herstellingen gebeuren aan een gebouw waar het gebrand had. Rudi Cauliez was als chef van de montage verantwoordelijk voor de job. Hij stond op een hoogte van zowat tien meter in de mand van een hoogtewerker. Hij wilde een horizontale stut wegnemen, en wierp hierbij zijn elektrische schroevendraaier (boulloneuse) in de mand. Die moet de schakelaar van de mand geraakt hebben, waardoor de mand kantelde. Rudi raakte ter hoogte van de borstkas gekneld tussen een betonnen plaat en de hoogtewerker en was blijkbaar op slag dood. Verschrikkelijk”.

Bijstand voor collega’s

De collega’s van Rudi werden na het ongeval bijgestaan door bedrijfspsychologen. Volgens Bertrand Verstraete (54) uit Vlamertinge, die als vrachtwagenchauffeur werkt bij Valcke, was Rudi een erg joviale collega. „Hij zou in juli van dit jaar met pensioen gaan en hij keek daar werkelijk naar uit. Onbegrijpelijk dat dit nu moest gebeuren”.

(AHP)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier