Man uit Middelkerke ontkent dat hij pasgeboren dochtertje verkrachtte

Redactie KW

Volgens de advocaat van de man moet alles gekaderd worden in een moeilijke echtscheiding en de strijd om het hoederecht met zijn ex.

De 43-jarige Middelkerkenaar moet zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden voor de verkrachting van zijn dochtertje. Volgens de moeder begon het misbruik al van bij de geboorte van het kind in oktober 2005 en ging het verder tot in november 2010. Op de computer van de man werden ook enkele naaktfoto’s van het meisje gevonden.

“Foto’s om aan te tonen dat meisje verwaarloosd werd”

De Middelkerkenaar ontkent het misbruik in alle toonaarden. “Alles moet gekaderd worden in een moeilijke echtscheiding en de strijd om het hoederecht,” zegt advocaat Yves Miroir. “Mijn cliënt nam die foto’s om aan te tonen dat zijn ex het meisje verwaarloosde, maar die beelden worden nu tegen hem gebruikt. Hij doorstond nochtans een test met de leugendetector.” Toen het meisje een jaar of vijf was werd het met uitslag op het achterwerk naar het ziekenhuis gebracht. “Daar hebben de artsen niets abnormaals gezien,” zegt Miroir. “Zijn ex wil hem de duvel aandoen.

Ook terecht voor verkrachting 17-jarige jongen

Het vonnis zal immers mee bepalen aan wie de jeugdrechter het hoederecht zal toewijzen. En in afwachting van de uitspraak mag mijn cliënt zijn kind niet zien.” Naast het vermeende misbruik van het kind staat de biseksuele Middelkerkenaar ook terecht voor verkrachting van zeventienjarige jongen, met wie hij een homoseksuele relatie onderhield. Ook die feiten worden ontkend. De zaak wordt op 2 december gepleit.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier