Man uit Meulebeke krijgt twee jaar voor aanval op ex met hamer

Redactie KW

Een man van 42 uit Meulebeke is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van twee jaar. Op 12 februari sloeg hij aan zijn woning in Meulebeke zijn ex met een hamer op het hoofd en probeerde haar te wurgen. Hun drie kinderen waren getuige. De man kreeg ook een boete van 1.100 euro, waarvan de helft effectief.

Na vier jaar liep het huwelijk van de twee op de klippen. Toen zijn ex op 12 februari de kinderen naar hun vader bracht in het kader van het bezoekrecht, ging de man door het lint. Hij stoof met een hamer op zijn ex af en sloeg haar op het hoofd. Daarna probeerde hij haar te wurgen.

Hun zoon van negen was getuige van het tafereel en probeerde zijn vader nog weg te trekken. Pas toen een wagen passeerde, hield de man op. De vrouw hield er enkel een gapende wonde aan over. Ze krijgt een morele schadevergoeding van 750 euro.

Daags na de feiten liet de onderzoeksrechter de Meulebekenaar onder voorwaarden vrij, maar in september stak hij langs de Brusselsesteenweg in Leuven een flitspaal in brand nadat hij was bekeurd. Sindsdien verblijft hij opnieuw in de cel.

(jv/belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier