Man uit Lichtervelde (25) aangehouden in zaak rond dodelijke steekpartij in Torhout

© BELGA
Redactie KW

Het parket van Brugge heeft een nieuwe verdachte aangehouden die mogelijk betrokken was bij de dodelijke steekpartij van afgelopen weekend in Torhout. Het gaat om een man uit Lichtervelde. Intussen heeft het gerecht één van de drie verdachten die sindsdien in de cel zaten, voorwaardelijk vrijgelaten. De jonge Roeselarenaar was die nacht bij zijn vriendin en niet betrokken bij de raid waarbij één dode en twee zwaargewonden vielen.

Vrijdagnamiddag moeten twee leden van een beruchte rappersbende voor de raadkamer verschijnen voor hun aandeel in de dodelijke steekpartij in de Torhoutse stationsbuurt, afgelopen weekend. Ze worden in verdenking gesteld van moord en dubbele moordpoging. Bij de nachtelijke raid kwam een jonge Ichtegemnaar om het leven, twee andere aanwezigen raakten zwaargewond.

Een derde verdachte, een twintiger uit Roeselare is voorwaardelijk vrij. Hij heeft een alibi en was er op het ogenblik van de feiten dus niet bij. Wel liet het gerecht gisteren een nieuwe aanhouding verrichten. Het gaat om een man van 25 uit Lichtervelde. Het gerucht gaat dat ook het voertuig van de bendeleden, een rode pick-up, intussen is teruggevonden in Roeselare, maar dat wil het parket niet bevestigen.

(AD)

Meer in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier