Man uit Kuurne gecolloqueerd na brandstichting in eigen woning

Redactie KW

Een 41-jarige man die in Kuurne brand stichtte in zijn eigen woning, is onder dwang opgenomen. De feiten speelden zich zondagochtend af. Omstreeks 2.00 uur liep bij de hulpdiensten in de regio Kuurne een telefoontje binnen met de melding dat B.C. zijn woning wilde in brand steken. Brandweer, politie en medici snelden ter plaatse.

Enkele agenten drongen de woning binnen om te onderhandelen met de bewoner maar het was al te laat: met behulp van brandversnellers had hij brand gesticht. De vlammen had hij naar eigen zeggen al gedoofd omdat hij wist dat de brandweer in aantocht was. De man werd door de politie meegenomen voor verhoor en naar het ziekenhuis overgebracht.

Gevaar voor zichzelf

“Een wetsdokter kwam intussen tot de vaststelling dat de man een gevaar is voor zichzelf en zijn omgeving”, klinkt het dinsdag bij het parket Kortrijk. Daarom werd de brandstichter gecolloqueerd. Een vrederechter moet bepalen hoelang hij opgenomen blijft.

B.C. was zondag overigens niet aan zijn proefstuk toe, hij werd al meermaals geïnterneerd. Zo dreigde hij 5 jaar geleden met zelfmoord. Een team van de speciale eenheden van de politie uit Brussel kwam toen ter plaatse omdat hij plannen had om iedereen die in zijn buurt kwam, aan te vallen. Op het moment dat agenten de woning bestormden, was hij in slaap gevallen.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier