Man uit Kortrijk maakt winst met het isoleren van zijn dak

Redactie KW

Een man uit Kortrijk heeft meer dan tweehonderd euro winst gemaakt met het isoleren van zijn dak. Hij kreeg meer subsidies dan het isoleren kostte. Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche wil het subsidiesysteem veranderen, maar ze wijst ook naar de steden en gemeenten. Zo geeft Kortrijk zelf ook nog eens een premie, maar de stad verandert binnenkort wel haar subsidievoorwaarden.

Je dak isoleren hoeft niet veel te kosten als je de nodige premies aanvraagt. Maar net die premies liggen nu onder vuur. Een man uit Kortrijk die zijn zolder isoleerde maakte zelfs winst. Het isoleren kostte bijna 1400 euro, maar de man kreeg premies van Eandis en de Vlaamse regering. Dankzij een extra premie van de stad hield hij zelfs 200 euro over. Dat kan niet, vindt minister Freya Van den Bossche. Ze wil ingrijpen.

Kortrijk heeft vorig jaar de maximumpremie al verlaagd van duizend naar vijfhonderd euro. Op de volgende gemeenteraad wordt dat nog eens gehalveerd. Winst maken op subsidies zou dus in principe niet meer mogelijk zijn. Groen! wil niet dat de minister de subsidies voor dakisolatie terugschroeft. De partij pleit wel voor meer overleg tussen iedereen die subsidies uitbetaalt. LDD, de partij van Jean-Marie Dedecker, spreekt dan weer van een verspilbeleid.

(JV/LD)

Meer in het nieuws van WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier