Man uit Klerken bekent misbruik kind uit crèche van zijn vrouw

Redactie KW

Het gerecht van Veurne is een onderzoek gestart tegen een 47-jarige beroepsmilitair uit Klerken. De man wordt ervan verdacht een van de kinderen te hebben misbruikt die zijn vrouw als onthaalmoeder opving. De man werd eind juni al aangehouden, maar het nieuws raakte nu pas bekend.

De verdenkingen kwamen er toen een van de kinderen, die door de vrouw van de beroepsmilitair werd opgevangen, thuis ‘raar’ begon te doen. Het jongetje van drie vertelde zijn moeder over de handelingen die de man van de onthaalmoeder had uitgevoerd. Onderzoek leidde naar de man van de onthaalmoeder. Hij werd ondervraagd en legde intussen bekentenissen af. De feiten speelden zich af tussen januari en mei van dit jaar. Hij werd eind juni al aangehouden. Zijn vrouw is intussen niet langer onthaalmoeder.

De militair wordt verdacht van aanranding van de eerbaarheid van een minderjarige, jonger dan 12 jaar. Ook zijn vrouw werd ondervraagd, maar haar wordt voorlopig niets ten laste gelegd.

De ouderparen van twee andere kinderen, van anderhalf jaar en drie en een half jaar oud, hebben zich ook burgerlijke partij gesteld, maar er is nog geen bewijs dat hun kinderen ook misbruikt werden. De man ontkent dat hij meer dan één kind benaderd zou hebben.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier