Man uit Heuvelland die snoep uitdeelde op speelplein aangehouden (update)

Redactie KW

(UPDATE 2) Woensdagmiddag is tijdens de speelpleinwerking in het Jeugdstadion een man door de politie opgepakt die kinderen aansprak en snoep aanbood. Vanmiddag moest de man voor de onderzoeksrechter verschijnen. Die heeft hem aangehouden op verdenking van openbare zedenschennis en poging tot ontvoering. Het gaat om een man uit Heuvelland van 52. Hij ontkent de feiten.

De onderzoeksrechter laat nu uitzoeken wat precies is gebeurd en of de verklaringen van de kinderen kloppen.

De twee kinderen van 11 jaar en 9 jaar werden verhoord door de politie. De verdachte moeten volgende dinsdag voor de raadkamer verschijnen. Die zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

Het waren de verantwoordelijken van het speelplein die vonden dat de man verdacht deed. Ze spraken hem aan en haalden er de politie bij.

Voorlopig is er geen verdere uitleg gegeven, maar de ouders van de kinderen kregen wel een brief mee met wat uitleg en de nodige contactgegevens. “Wij beseffen dat dit nieuws voor kinderen zwaar kan aankomen en dat ze sterk onder de indruk zijn van de feiten”, stond er in de uitleg van de leiding van de speelpleinwerking. Kinderen of ouders die met vragen zitten kunnen terecht bij het Zorgteam van de lokale politie.

(FV/AD)

Meer vanavond in het WTV-nieuws, vanaf 18u.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 27 augustus 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier