Man uit Diksmuide krijgt 2 jaar cel voor dodelijk ongeval onder invloed

Redactie KW

De Brugse politierechter heeft Angelo H. (20) veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan de helft met uitstel.

De Diksmuideling knalde in november vorig jaar onder invloed van drank en drugs met zijn wagen tegen een boom. Zijn vriendin overleefde de klap niet.

Het ongeval gebeurde op 11 november 2012 even na 7 uur ‘s morgens. Het koppel was op de terugweg van een nachtje stappen in dancing The Oh in Gistel. In een bocht op de Nieuwpoortse Steenweg verloor H. de controle over het stuur. Zijn wagen begon te slippen en knalde in een voortuin tegen een boom. De Diksmuideling kwam als bij wonder weg met lichte verwondingen. Zijn vriendin Kimberly Platteeuw (18) raakte gekneld in het voertuig. De jonge vrouw uit Roeselare overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

Uit het onderzoek bleek dat Angelo H. onder invloed was van drugs en alcohol. Ondanks zijn blanco strafblad veroordeelde de politierechter hem tot een celstraf van twee jaar, waarvan de helft met uitstel. De jongeman kreeg ook een rijverbod van vijf jaar. Zijn advocaat Pieter Lefere overweegt sterk om in beroep te gaan tegen het vonnis.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier