Man uit De Haan 600 meter meegesleurd bij verkeersagressie

Redactie KW

Stive Loison uit De Haan is zwaargewond geraakt na een geval van verkeersagressie. De man had na een aanrijding de dakstaven van een wagen gegrepen, maar werd 600 meter meegesleurd. “De bestuurder riep achteraf dat hij me beter had doodgereden.”

Het extreem geval van verkeersagressie begon zaterdagnamiddag in de Baron Van Caloenlaan in De Haan waar Stive Loison (27) woont. Stive had net de buggy van zijn zoontje geladen in de bestelwagen van zijn vader, die stilstond in de eenrichtingsstraat.

“Een zwarte Volvo moest hierdoor even wachten, en dat was niet naar de zin van de bestuurder. Hij stond te gesticuleren en te claxonneren”, vertelt Stive vanop zijn ziekenhuisbed. Toen de bestelwagen uiteindelijk vertrok en Stive de straat wou oversteken werd hij aangereden door de Volvo. “Met gierende banden, en aan hoge snelheid. In paniek heb ik me vastgeklampt aan de dakstaven van de wagen aan de bestuurszijde”, zegt Stive.

“Ik raakte verschillende houten verkeerspalen”

Wat volgde is hallucinant. De bestuurder stopte niet, en sloeg de Grotestraat in. Stive bengelde machteloos aan het voertuig. “Ik riep nog om te stoppen. Tevergeefs. De bestuurder probeerde mij af te schudden. Ik raakte verschillende houten verkeerspalen en ei zo na een tegenligger. Loslaten aan die snelheid durfde ik niet. Ik dacht dat het gedaan was met mij”, vertelt Stive. De dolle rit duurde uiteindelijk zo’n 600 meter. Stive kwam net voorbij de Aldi-vestiging zwaar ten val tegen een geparkeerde wagen.

“Verschillende getuigen hoorden de man nog roepen dat hij ‘dat stukje onbenul’ beter had doodgereden. Onbegrijpelijk”, zegt vriend Christophe Ost die het incident zag gebeuren. Een dag later waren de bloedsporen nog altijd zichtbaar op het voetpad langs de Grotestraat. Stive liep verschillende breuken aan het bekken, een hersenschudding, ernstige hoofdwonden, en kneuzingen en schaafwonden over het ganse lichaam op.

Chauffeur rijdt door, maar keert uiteindelijk terug

De bestuurder van de wagen reed na het incident in paniek door, maar keerde uiteindelijk terug. Hij contacteerde zelf de politiediensten. De politie Bredene/De Haan kon de man ter plaatse verhoren. Op basis van de getuigenverslagen zal het proces-verbaal overgemaakt aan het parket van Brugge. ,,Ik dien in elk geval klacht in”, besluit Stive Loison.

(DJ)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier