Man uit Blankenberge krijgt twee jaar cel voor geweld tegen vriendinnen

Redactie KW

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een Blankenbergenaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar voor slagen en verwondingen toegebracht aan zijn vriendinnen. De man van 40 terroriseerde jarenlang zijn toenmalige partner en haar zoon. Na zijn voorlopige vrijlating deelde hij ook rake klappen uit aan zijn nieuwe vriendin.

In de zomer van 2011 belandde zijn ex flink toegetakeld met een gebroken neus in het ziekenhuis van Blankenberge. Ook vanuit de gevangenis belde hij haar nog op, naar eigen zeggen om de relatie te redden. Na zijn vrijlating leerde de man een nieuwe vriendin kennen. Maar ook zijn nieuwe partner deelde in de klappen.

Op zijn proces probeerde hij de schuld daarvan nog deels in de schoenen van de vrouw te schuiven. De rechter hield daar echter weinig rekening mee. Hij werd veroordeeld tot een effectieve celstraf van twee jaar. Daarnaast moet hij ook een boete van 600 euro en ongeveer 2.500 euro kosten betalen. Aan zijn slachtoffer en de ex-partner moet hij een kleine 2.500 euro schadevergoeding betalen. Ook haar zoon heeft recht op een emotionele schadevergoeding

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier