Man uit Beselare krijgt klappen omdat hij chauffeur op eenrichtingsverkeer wijst

Redactie KW

Zenon Bekaert, reporter voor Krant van West-Vlaanderen uit Beselare, kreeg in de nacht van woensdag op donderdag te maken met een geval van verkeersagressie. Toen hij een chauffeur wees op het feit dat die in de verkeerde richting reed, stapten er twee mannen uit die hem enkele rake klappen verkochten.

De Wervikstraat in Zonnebeke is al maanden eenrichtingsverkeer, maar dat blijkt nog niet voor iedereen duidelijk. Heel wat chauffeurs kennen blijkbaar de nieuwe situatie nog niet, of storen zich er alleszins niet aan, en scheuren zo door de dorpskom. Het ging even beter toen er intensieve controles door de politie werden uitgevoerd, maar nog altijd negeren heel wat weggebruikers de nieuwe situatie.

Klappen

De overtreders rijden vooral door tijdens weekends en ‘s nachts. Dat was ook het geval in de nacht van woensdag op donderdag, toen een wagen met Franse nummerplaat omstreeks 2.30 uur in de verkeerde richting reed. Zenon Bekaert uit Zonnebeke wilde naar Ieper vertrekken toen de Franse wagen hem voorbijreed. Hij maakte er hen attent op dat ze in de verkeerde richting reden, maar had dat beter niet gedaan. De wagen stopte en twee mannen stapten uit. Ze brachten schade toe aan zijn wagen, geraamd op 800 euro, en verkochten hem ook zelf een paar rake klappen. Gelukkig had een vrachtwagenchauffeur alles zien gebeuren en kon die chauffeur ook de nummerplaat noteren.

Er is officieel klacht ingediend, de politie startte een onderzoek om de daders te vinden.

(FV/ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier