Man uit Beernem moet hulp gemeenteraadslid inroepen om gestolen wagen te recupereren

Redactie KW

Een man uit Beernem is naar eigen zeggen door de politie onvoldoende geholpen om zijn gestolen wagen terug te vinden. Hij moest de hulp inroepen van een gemeenteraadslid.

In de nacht van 4 op 5 juli werd de wagen van een landbouwer uit Beernem gestolen. Hij deed meteen aangifte bij de politie van de zone Het Houtsche. Eind juli kreeg hij een aantal parkeerboetes in de bus. Zijn gestolen voertuig stond blijkbaar al een tijdje fout geparkeerd in Anderlecht.

Toen de man opnieuw naar de politie belde, in de hoop zo de diefstal te kunnen ophelderen en snel de wagen te kunnen ophalen, kreeg hij als antwoord “dat degene die dat dossier behandelt, in verlof was. En dat hij later maar eens moest terugbellen…”.

Ontmoedigd

Ontmoedigd belde de landbouwer naar BRON-gemeenteraadslid Marc Van Hoecke. Die belde op zijn beurt naar de politie en kreeg hetzelfde antwoord. Daarop besliste Van Hoecke, beseffend dat er geen tijd mocht verloren gaan, dan maar zelf initiatief te nemen. Na wat telefoontjes, onder meer naar de politie van Anderlecht, werd de gestolen wagen teruggevonden.

Van Hoecke stelt zich deze vragen: Wat als de landbouwer niet naar hem was gestapt? Wat als Van Hoecke zelf geen verdere stappen had ondernomen? Hoe komt het dat de auto bij de politie in Anderlecht niet als gestolen stond opgegeven?

De politie van de zone Het Houtsche is voorlopig karig met commentaar. Er is een intern onderzoek opgestart en het slachtoffer zal ook uitgenodigd worden om zijn verhaal te doen.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier