Man stalkte koppel uit Ieper met 7.000 smsjes en telefoontjes

Redactie KW

Regis D. (44) uit Ieper pleegde in de periode 5 juni 2009 tot 22 maart 2010 zowat 7.000 telefoontjes en smsjes naar het koppel Cardoen-Martens uit Ieper. De man werd ook nog beschuldigd van het aanbrengen van krassen op hun wagen en het aanbrengen van vulgaire opschriften op hun woning.

Het ging zo ver dat er op het hoogtepunt tot 300 oproepen per dag waren, en dat zowel overdag als ‘s nachts. Toen het koppel even op reis was naar Thailand werd de dochter ook bestookt met berichten als “Ik zal u misbruiken”. Het koppel was radeloos en kon niet vermoeden van wie de oproepen kwamen. Tot hun verbazing kwamen ze van Regis D., een collega van Yves Cardoen bij de huisvuilophalingsdienst Dekeyser. Een discussie tijdens het werk moet blijkbaar de oorzaak zijn geweest van de hele affaire. Tijdens de rechtszitting luchtte Mevrouw Cardoen-Martens haar gemoed tegenover de rechter. “Ik ben tevreden dat de zaak nu eindelijk opgelost is want de belager probeerde zelfs onze relatie te verstoren. Wij waren nooit meer op ons gemak en wij moesten zelfs de stekker van de telefoon uittrekken om een beetje rust te kennen. Toen wij wisten wie de dader was waren wij totaal verrast.”

De dader zelf liet zich vertegenwoordigen door zijn advocaat. De beschadiging en de opschriften werden ontkend, de belaging werd uiteindelijk toegegeven. Vonnis op 19 maart.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier