Man stal stukken uit strafdossier en stak ze in brand

Redactie KW

Een 47-jarige man uit Koekelare riskeert 18 maanden cel omdat hij stukken uit zijn strafdossier stal en die in brand stak.

Marc D. hangt een schadeclaim van 450.000 euro boven het hoofd voor het aanrichten van zware vernielingen in een feestzaal in Rumbeke in 2011. Hij zat zes maand in voorarrest en werd toen vrijgelaten onder voorwaarden. Na het inkijken van zijn strafdossier op de griffie van de rechtbank in Veurne, besloot de man om een deel van de voor hem bezwarende stukken mee te nemen. Hij moffelde die onder zijn jas en stak ze thuis in de kachel. Het rechtbankpersoneel ontdekte al gauw dat het dossier een stuk lichter woog en verwittigden de politie. Toen de rechercheurs bij D. arriveerden, zagen zij rook uit de schoorsteen komen. Ze vonden delen van het dossier terug in een boodschappentas. Andere stukken lagen te smeulen in zijn kachel.

Marc D. ontkende de feiten. “Ik heb ze enkel ontleend om er kopieën van te maken”, vertelde hij aan de politie. Zijn uitleg over de stukken die hij verbrand had, klonk bizar. Hij zei dat hij die in paniek in de kachel gegooid had omdat hij dacht dat de rechercheurs inbrekers waren. Het openbaar ministerie vorderde 18 maanden effectieve celstraf voor deze ‘gedurfde’ ingreep van de beklaagde. “Surrealistisch”, zo omschreef meester Thomas Gillis wat zijn cliënt uitgespookt had.

(MMA)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier