Man riskeert vier jaar cel voor verwaarlozing en dood moeder

Redactie KW

Een 35-jarige man uit Oostende moest zich dinsdag voor de correctionele rechtbank van Brugge verantwoorden voor de dood van zijn bejaarde moeder (75). Zij stierf op 27 juni 2008 door ondervoeding en gebrek aan verzorging.

De man woonde boven het appartement van zijn moeder. Terwijl het bij hem relatief netjes was, was het bij zijn moeder een echt stort. De bejaarde vrouw leefde in haar eigen uitwerpselen. Ze lag al vier maanden onafgebroken in een klein veldbedje in de woonkamer en was al drie maanden niet gewassen. Ze overleefde op frieten met frikandellen en boterhammen met choco.

Op 27 juni vond Patrick D. ‘s ochtends het dode lichaam van zijn moeder. Volgens de wetsdokter stierf de vrouw een natuurlijke dood, mogelijk aan een gebrek aan proteïnen en vitaminen door eenzijdige voeding. Het parket vordert vier jaar cel. “De wetsdokter is het zelf niet zeker, het oorzakelijk verband is niet aangetoond”, zegt zijn advocaat Marc Quatacker, die dan ook de vrijspraak vraagt voor zijn cliënt. Vonnis op 30 juni. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier