Man probeert twee nichtjes van 8 te ontvoeren, getuigen gezocht

Redactie KW

Maandagavond heeft een man geprobeerd om twee minderjarige meisjes te ontvoeren in de Franchommelaan in Blankenberge. De twee 8-jarige nichtjes waren op dat ogenblik aan het spelen op het trottoir ter hoogte van taverne Evergeen.

De twee werden omstreeks 19 uur door de man aangesproken en meegelokt met een verhaal over een poesje. Ze werden aan de hand meegenomen naar de achterzijde van een appartementsgebouw aan de Zeedijk. De man trok de 2 meisjes mee naar de kelderverdieping van het gebouw. Terwijl ze op de lift stonden te wachten, kon één van de meisjes zich losrukken, weglopen en haar ouders verwittigen die in een tearoom op de Franchommelaan zaten.

Lift blokkeert
Het andere meisje werd door de man meegenomen in de lift. Omdat de lift blokkeerde, stapten zij op een bepaalde verdieping uit. Een bewoonster van het appartementsgebouw, die gealarmeerd was door het geroep van het kind, vroeg de man wat er gebeurde. Daardoor kon het tweede kind zich losrukken en weglopen. De dader zou daarna het appartementsgebouw heel rustig verlaten hebben via de Franchommelaan. Van de man ontbreekt elk spoor.

Persoonsbeschrijving

Het gaat om een man tussen de 30 en 35 . Hij zag er onverzorgd uit en had lang bruin krullend haar tot op de schouders. Hij zou tussen de 1 m65 en 1 m70 groot zijn en had tatoeages op beide armen en benen. Op één van de ellebogen had de verdachte een tatoeage in de vorm van een spinnenweb. De man was gekleed in een uitgerafelde jeansbroek en een witte polo, merk Londsdale. Hij sprak allicht Oost-Vlaams en was vertrouwd met de omgeving.

Wie deze man gezien heeft of denkt hem te kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de lokale politie van de zone Blankenberge-Zuienkerke op het nummer 050/42.98.42.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier