Man overmeestert dief in drukke winkelstraat in Nieuwpoort

Redactie KW

Wat voor Tom Calcoen en zijn stiefzoontje begon als een aankoop voor Kerstmis, draaide onverwacht uit op een avontuur. Tom slaagde erin om in Nieuwpoort een dief op spectaculaire manier letterlijk bij de kraag te vatten.

Tom Calcoen trok zaterdagnamiddag samen met zijn stiefzoontje Noah naar Nieuwpoort-Bad om er een kerstgeschenk voor zijn partner te kopen. “Eerst kwam er plotseling een vrouw om de hoek gerend”, begint Tom zijn relaas. “Even later gevolgd door een man, achterna gezeten door twee meisjes die riepen ‘hou ze tegen, stop de dief’.” Even daarvoor hadden een man en een vrouw voor ruim duizend euro merkparfums gestolen in ICI Paris XL.

“De vrouw was al voorbij toen ik die kerel naar een Renault met Franse nummerplaten zag lopen”, gaat Tom verder. “Ik heb toen tegen Noah geroepen dat hij wat verder moest gaan staan en ik ben naar de auto gesneld. Ik rukte de deur open, sleurde de kerel bij zijn kraag eruit en duwde hem tegen de wagen met zijn hoofd op het dak ervan. Hij heeft even tegengesparteld, maar gaf zich gauw gewonnen. Ik ben nu eenmaal niet van de kleinste”, glimlacht Tom. De gerante van de winkel had inmiddels de politie gebeld. “Die waren inderdaad binnen enkele minuten ter plaatse en moesten de man alleen nog in de boeien slaan.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 28 december 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier