Man krijgt vijf jaar cel voor moordpoging op dochter in Deerlijk

Redactie KW

Een man van 75 die drie jaar geleden in zijn woning in de Stationsstraat in Deerlijk zijn 13-jarige dochter probeerde te vermoorden, is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar, waarvan twee jaar effectief. De dochter kon ontsnappen en naar de buren vluchten. Zij krijgt een schadevergoeding.

Op die bewuste ochtend belde het meisje van 13 in paniek aan bij de buren. Haar hoofd zat onder het bloed na een aanval van haar eigen vader. Hij kampte met een depressie, had het moeilijk met het drankprobleem van zijn vrouw en hun financiële problemen. Hij besliste om uit het leven te stappen, maar eerst zijn dochter mee de dood in te nemen. Hij nam een kandelaar mee naar haar slaapkamer, sloeg er verschillende keren mee op haar hoofd en daarna probeerde hij haar te wurgen. Het meisje kon na een tijdje ontsnappen.

De man zat na de feiten vier maanden in voorhechtenis en volgde daarna een residentiële begeleiding. De komende vijf jaar moet hij zich van de rechter aan enkele voorwaarden volgen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier