Man krijgt energiebesparende ingrepen cadeau na energiescan

Redactie KW

In de woning van Georges Depestele in de Cornelisstraat in het hartje van het Uilenspiegelstadje Damme werden vrijdag de laatste werken uitgevoerd om het dak te isoleren. Hij kreeg de aanpassingen cadeau van Eandis.

Het gaat om een oppervlakte van 36 vierkante meter die aangepakt werd. Dit is het gevolg van de eerste energiescan die enkele maanden terug gebeurde in zijn woning door Vlaams Minister voor Energie Hilde Crevits om de mensen in Vlaanderen aan te sporen hun woning te laten scannen op vlak van energie.

Er moeten tegen 2009 maar liefst 40.602 energiescans uitgevoerd worden. Nu zijn er reeds 15.000 uitgevoerd. Hiervoor werkt Eandis voornamelijk samen met de plaatselijke OCMW’s.

“In de woning van Georges hebben wij meerdere maatregelen genomen waaronder de plaatsing van spaarlampen op de benedenverdieping, buisisolatie in de kelder, het aanbrengen van radiatorfolie en nu dus het isoleren van het dak. Wij bekostigen deze werken om een voorbeeld te geven aan andere senioren dat ze mits kleine aanpassingen grote energiekosten kunnen besparen. Het zijn net die oudere mensen die moeilijk de stap zetten tot energiebesparende ingrepen”, besluit Paul De Graeve van Eandis. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier