Man klopte met hamer op hoofd stiefzoon

Redactie KW

De 37-jarige Balwinder S. moest zich voor de Brugse strafrechter verantwoorden voor een poging tot doodslag op zijn 14-jarige stiefzoon.

Half september kreeg die, toen hij lag te slapen, een hamerslag van zijn stiefvader. Balwinder S. hoopt op een voorwaardelijke straf.

De feiten gebeurden op 14 september in de woning van de familie S. in Knokke-Heist. Daar ging Balwinder S. in dronken toestand zijn slapende stiefzoon te lijf met een hamer. Ondanks de hamerslag op zijn hoofd, raakte de 14-jarige jongeman als bij wonder slechts lichtgewond. De familie van de agressieve Indiër heeft hem zijn daden al vergeven en gunt hem een tweede kans. Het slachtoffer vroeg daarom ook slechts een symbolische euro schadevergoeding.

Drankprobleem

De advocaat van de Indiër, meester Marnix Decloedt, stelde vast dat de feiten alles te maken hebben met het enorme drankprobleem van de man. “Hij dronk echt hele flessen whisky, als normale drank van de dag. Ik denk dat voorwaarden dan ook aangewezen zijn om aan dat alcoholprobleem te werken”, pleitte meester Decloedt. Hij vroeg ook om de feiten te herkwalificeren. Volgens hem gaat het duidelijk niet om een poging tot doodslag, maar om opzettelijke slagen en verwondingen. Balwinder S. kon zelf niet meer vertellen waarom hij zo kwaad was op zijn slapende stiefzoon. Hij herinnerde zich enkel nog dat hij weer heel veel gedronken had.

Het openbaar ministerie vroeg om de Indiër een effectieve gevangenisstraf te geven. Eventueel kon de procureur er zich in vinden om een gedeelte voorwaardelijk op te leggen, om het drankprobleem van S. te kunnen opvolgen. Een uitspraak in de zaak valt op 29 januari.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier