Man in kritieke toestand na ongeval met crossbuggy in Wilgenlaan (Update)

Redactie KW

In de Wilgenlaan op de woonwijk Wilgenhove in het centrum van Kortemark gebeurde gisteravond een ernstig verkeersongeval met een crossbuggy. De passagier werd met levensbedreigende verwondingen naar het Sint-Rembertziekenhuis in Torhout overgebracht in kritieke toestand.

Kermisdonderdag, sinds oudsher de drukst bijgewoonde kermisavond in Kortemark, werd rond 20 uur opgeschrikt door een bijzonder dramatisch ongeval. Een 61-jarige man, afkomstig uit Diksmuide, stapte als passagier in een crossbuggy, toen iemand hem inviteerde voor een testritje. In de bochtige Wilgenlaan, slechts enkele honderden meters verder, ging het echter helemaal fout. De bestuurder, een 42-jarige man uit Kortemark, verloor de controle over het stuur van de open buggy, raakte twee wagens en ging over de kop. De passagier, die volgens het parket zijn gordel niet aan had, liep daarbij ernstige verwondingen op en is levengsgevaarlijk gewond, terwijl de chauffeur – die naar verluidt boven zijn theewater was – lichtgewond is.

Het parket kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Na 22 uur kwam ook de brandweer ter plaatse om de plaats van het ongeval van licht te voorzien, zodat het onderzoek kon worden voortgezet.

Vrijdag meldt het Parket van Veurne dat het rijbewijs van de bestuurder is ingetrokken en dat de man inderdaad teveel heeft gedronken. Ook raakte een vrouw lichtgewond. Zij was een fiets in de koffer van een van de aangereden auto’s aan het steken.

(FJA)

Update: Het slachtoffer is een 61-jarige man, afkomstig uit Diksmuide, die bij Topfriet Pizzeria Manu inwoont, en niet Emmanuel Devrome de uitbater van Topfriet Pizzeria Manu in de Handzamestraat zoals wij eerder schreven. Onze excuses.

Uitgebreide versie in de Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van vrijdag 11 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier