Man in Harelbeke wil zelfdoding van vrouw voorkomen door haar met de dood te bedreigen

Redactie KW

Een 36-jarige man heeft zich dinsdag bij de Kortrijkse strafrechter moeten verantwoorden voor intrafamiliaal geweld. Hij dreigde ermee zijn vriendin te vermoorden. Op het moment van de feiten stond de beklaagde onder elektronisch toezicht.

Eind november 2012 bedreigde Freddy C. zijn vriendin in Harelbeke met een keukenmes. “Hij dreigde ermee haar te vermoorden”, vertelde de openbaar aanklager, die voor de Kortrijkzaan een effectieve gevangenisstraf van 18 maanden en een geldboete vorderde. “Als hij door haar in de gevangenis zou belanden, kende hij wel genoeg vrienden die haar een kogel door het hoofd zouden jagen”, klonk het nog.

“Cocktail van alcohol en medicijnen”

Freddy V. is zelf van mening dat hij geen strafbare feiten heeft gepleegd. Naar eigen zeggen wilde Corine B. zich zelf van het leven beroven en wilde hij dat verhinderen. Toen hij zijn boterhammen aan het bereiden was en zij dronken thuis kwam, sloegen bij Freddy C. de stoppen door. “Het gevolg van een gevaarlijke cocktail van alcohol en medicijnen”, klonk het bij de verdediging. Na de feiten werd de agressieveling, die zich ook moest verantwoorden voor weerspannigheid, opgepakt.

Hij is in behandeling voor zijn alcohol- en drugsverslaving. Freddy C., die inmiddels weer een koppel vormt met Corine B., heeft de rechter een werkstraf gevraagd. Uitspraak op 8 oktober.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier