Man geflitst aan 232 km/u tijdens Gumball Race

Redactie KW

Een zaakvoerder van een West-Vlaamse bvba kreeg van de Brugse politierechter Luc Soetemans een boete van 1.375 euro en een rijverbod van één jaar. Hij werd geflitst toen hij 232 km/u reed.

De wagen wordt gedurende de periode van zijn rijverbod aan de ketting gelegd. Verder moet de man slagen in theoretische, praktische, medische en psychologische proeven vooraleer hij zijn rijbewijs terug krijgt. De man liep vorig jaar tegen de lamp toen hij ‘s avonds rond half acht aan een snelheid van 232 kilometer per uur op de snelweg A10 geflitst werd richting Brugge, dit te hoogte van Middelkerke. Hij wou er de laagvliegende wagens van de Gumball Race achterna rijden om ze vanuit zijn wagen te kunnen fotograferen.

Fototoestel in handen

De politierechter tilde zwaar aan deze feiten gezien zijn hoge snelheid en de bestuurder tevens ook niet het stuur in de handen had want hij wou de wagens fotograferen vanuit zijn wagen. De politierechter vond een lang rijverbod dan ook meer dan passend. Om te voorkomen dat de man toch achter het stuur kruipt wordt zijn wagen voor één jaar aan de ketting gelegd.

(SR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier