Man die overvaller van apotheken in Wervik opwachtte in auto, “dacht dat zijn vriend boodschappen ging doen”

Redactie KW

Lioc C. (22) en Anthony M. (26), allebei uit Komen-Waasten, worden beschuldigd van diverse overvallen, onder meer in een paar apotheken in Wervik, maar ook in Le Bizet en Komen.

Lioc C. zegt alleen chauffeur te zijn geweest voor zijn vriend die mankt. Hij dacht dat zijn vriend boodschappen deed. Die vriend gaf verstek en zit momenteel in de cel in Frankrijk.

Op de vlucht nadat uitbaatster dreigt met mes

Toen de apotheek van Pieter De Mazière in Wervik te maken kreeg met een gewapende overval, dreigde de uitbaatster met een mes. Daarop nam de gemaskerde man, die het geld van de kassa opeiste, de vlucht. Hij stapte wat verder in een wagen en verdween. De dame kon een stuk textiel van het masker aftrekken en er kon ook een deel van de nummerplaat worden genoteerd. Via camerabeelden slaagde de politie erin twee mannen op het spoor te komen.

De rechter beval verdere ondervraging van Lioc maar die bleef bij zijn bewering dat hij alleen chauffeur was en verder helemaal niet wist waarmee Anthony M. bezig was. M. zelf zei dat Lioc wel wist waarmee ze bezig waren. De verdediging gaf toe dat het dom was van haar cliënt dat hij zich daar geen vragen bij stelde, maar pleitte toch de vrijspraak op grond van het vermoeden van onschuld.

Inwonend bij zijn ouders

Intussen is de man trouwens terug gaan inwonen bij zijn ouders en houdt hij zich strikt aan de opgelegde voorwaarden. Hij is trouwens momenteel nu ook onder collectieve schuldbemiddeling geplaatst.

Loic C. kreeg één jaar effectieve celstraf, zijn kompaan Anthony M. kreeg bij verstek twee jaar effectief. De rechter beval ook zijn onmiddellijke aanhouding.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier