Man die ongeval veroorzaakte in Vichte waarbij 4 doden vielen, blijft in de cel

© BELGAONTHESPOT
Redactie KW

De aanhouding van de man die vorige maand een zwaar ongeval veroorzaakte in Vichte, is dinsdag door de Kortrijkse raadkamer verlengd. Bij het verkeersongeval kwamen vier leden van een Marokkaanse familie om het leven.

De man verscheen vroeger dan verwacht voor de Kortrijkse raadkamer. “Omdat het onderzoek rond is”, bevestigde het parket van Kortrijk. Dinsdag werd beslist dat de man wordt doorverwezen naar de politierechter. “Hij blijft aangehouden tot aan zijn proces. In dergelijke gevallen krijgt de beklaagde wel voorrang om te verschijnen.”

Het ongeval gebeurde op maandagavond 15 oktober. Op de Harelbekestraat in Vichte, een deelgemeente van Anzegem, verloor de man de controle over het stuur van zijn Audi. Hij botste frontaal op de Mercedes van een Marokkaanse familie. In die wagen lieten vier mensen, onder wie een baby van vier maanden, het leven. Enkel een jongetje van 3 overleefde de zware klap.

De verkeersdeskundige van het parket stelde toen vast dat de man ongeveer 90 kilometer per uur reed en dit op een plaats waar de maximaal toegelaten snelheid 50 bedraagt. De man . had ook te veel gedronken.

Wanneer de 35-jarige Vichtenaar voor de politierechter verschijnt, is nog niet bekend.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier