Man die in Namibië vrouw uit Knokke doodreed vervroegd vrij

Redactie KW

De Namibische bokskampioen Harry Simon, die in 2002 door roekeloos rijden de dood van Belgische toeristen veroorzaakte, is woensdag vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis van Walvisbaai in Namibië. Normaal zou hij pas op 9 juli vrijkomen, maar de man kreeg presidentiële gratie.

Bij het ongeval kwamen een vrouw uit Knokke-Heist, een dokter uit Zwijnaarde en z’n 22 maanden oude baby om het leven. Een dokter uit Knokke-Heist raakte samen met z’n kinderen zwaargewond. Het ongeval gebeurde toen Harry Simon, beter bekend als “de Terminator”, in Namibië een inhaalmanoeuvre uitvoerde tegen een snelheid van meer dan 160 km per uur op een plaats met slecht zicht.

Simon werd daarvoor in 2007 in beroep veroordeeld tot twee jaar cel. Eerder had de bokser ook reeds de dood van een Duits echtpaar veroorzaakt. Tijdens een persconferentie in een hotel zei de manager van de bokser donderdag dat Simon de fouten uit het verleden niet meer zal maken en dat hij een ander mens geworden is. De manager zei ook dat Simon zijn bokscarrière wil heropstarten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier