Man die helikopterpiloot gijzelde, is aangehouden

Redactie KW

Het parket van Brugge vordert de aanhouding van een 22-jarige man voor gijzeling. De man was donderdag betrokken bij de ontsnapping van drie gedetineerden met een helikopter. Toen de drie gevangenen in het toestel stapten, moest de 22-jarige uitstappen. De piloot had aangegeven dat zijn helikopter te zwaar geladen was. De 22-jarige is voor de onderzoeksrechter geleid. Zijn identiteit wordt voorlopig niet vrijgegeven. Het zou gaan om een man van Marokkaanse afkomst die in de Brusselse regio woont.

Het parket van Brugge bevestigt intussen dat Ashraf Sekkaki, Mohammed Johri en Abdelhaq Melloul-Khayari nog altijd op vrije voeten zijn. Vanmorgen is er een coördinatievergadering tussen de verschillende diensten die met het onderzoek bezig zijn.

Volgens vakbondsman Luc Neyrinck van het ACV is het gevangenispersoneel in Brugge vrijdag gewoon aan de slag gegaan. Voorlopig worden de geruchten van stakingen ontkracht.

Meer vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, met uitgebreide reportages, een studiogesprek met Minister van Justitie De Clerck en een getuigenis van de gegijzelde piloot.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier