Man die gezin wilde vergiftigen niet voor de rechter

Redactie KW

Een man uit Roeselare moet niet voor de rechter verschijnen voor een poging tot viervoudige moord. Twee jaar geleden probeerde de man in een depressieve bui zijn vrouw en drie kinderen te vergiftigen met een cocktail van alcohol en wel honderd slaappillen. De hulpdiensten konden hen uiteindelijk redden.

“Een college van drie psychiaters heeft geoordeeld dat mijn cliënt op het ogenblik van de feiten niet toerekeningsvatbaar was,” zegt zijn advocaat Filip De Reuse. “En dat hij op vandaag wel toerekeningsvatbaar is en geen gevaar vormt, dus dat hij eigenlijk dient vrijgesproken worden.”

Zijn vrouw was er vanmorgen ook. Om haar man bij te staan. Zoals ze al deed van bij het begin. “Zowel zijn echtgenote als zijn kinderen hebben hem steeds gesteund. Vanaf dag één hebben ze gezegd: we hebben zo veel mooie jaren meegemaakt. Voor ons is dit feit geen reden om je te laten vallen. Hij was ernstig depressief op het moment van de feiten,” benadrukt De Reuse. “Ik denk dat die familie daar voorbeeldig heeft op gereageerd door hem te blijven steunen. Tot op de laatste dag, tot op vandaag.”

Het gezin hoopt nu definitief een streep te kunnen trekken en ziet uit naar de rust.

(JV/AD)

Meer in het WTV-nieuws vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier