Man die ex in 2006 vermoordde voorlopig vrij

Redactie KW

Een 46-jarige man uit Geel, die in juni 2006 in Nieuwpoort zijn 42-jarige ex met 13 messteken om het leven bracht, is door de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Gent vrijgelaten in afwachting van zijn proces.

“De KI heeft geoordeeld dat het ook mogelijk is de maatschappij te beschermen zonder dat de man daarvoor in de cel moet blijven. Er komt steeds vaker druk vanuit Europese hoek om alternatieven te zoeken voor de voorlopige hechtenis. De man is onder strikte voorwaarden vrijgelaten in afwachting van zijn assisenproces. Hij zal hoogstwaarschijnlijk over enkele weken, voor aanvang van het proces, opnieuw worden aangehouden en opgesloten”, zegt Greet Vlaeminck, de voorzitster van de Rechtbank van eerste aanleg in Veurne.

Alain Coulier, de advocaat van de moeder van het slachtoffer: “Dat is bijzonder pijnlijk voor de nabestaanden. Het valt niet te begrijpen dat een man die iemand letterlijk afslacht met 13 messteken, zomaar wordt vrijgelaten. Een ware kaakslag voor de nabestaanden die compleet machteloos staan. Hen wordt niets gevraagd. Ze krijgen gewoon een telefoontje met de boodschap dat de moordenaar van hun dochter op vrije voeten is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier