Man beschoten door mogelijke inbrekers

Redactie KW

In Zandvoorde (Zonnebeke) is in de nacht van zaterdag op zondag een 50-jarige man uit de Kranenburgstraat aangevallen door drie of vier Franssprekende mannen. Het slachtoffer werd geslagen, gestoken met een mes en ook beschoten.

De 50-jarige man stapte naar eigen zeggen om half twee uit bed toen hij buiten verdachte geluiden hoorde. Verder in de straat zag hij drie of vier verdachten. Met zijn bestelwagen reed hij naar hen toe, stapte uit en vroeg hen wat ze van plan waren. Daarop vielen de verdachten hem aan. De man kreeg slaag en werd in de hand gestoken met een mes. Toen hij wou vluchten, openden de aanvallers het vuur op zijn bestelwagen.

De daders vluchtten daarop zelf ook weg, maat moesten één van hun voertuigen achterlaten. Die was vast komen te zitten in een drassige akker. Het gaat om een Mercedes die in januari gestolen werd in Anderlecht.

Het slachtoffer heeft een gerechtelijk verleden. Daarom onderzoekt het Ieperse parket ook andere pistes dan die van een alerte burger die wordt aangevallen door potentiële inbrekers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier