Man beschoot spelende kinderen in Ardooie met loodjesgeweer

Redactie KW

Een 53-jarige man uit Ardooie moet zich voor de Brugse strafrechter verantwoorden omdat hij kinderen met een loodjesgeweer onder vuur nam. Mario D. kon niet verdragen dat de kinderen door zijn tuin bleven passeren.

Het merkwaardige voorval dateert van 3 juli 2012. Mario D. zat in zijn tuin in Ardooie, maar werd daarbij naar eigen zeggen gestoord door spelende buurtkinderen. Ze bleven in en om zijn tuin rondhangen, waarop de man een loodjesgeweer bovenhaalde. Hij loste enkele schoten. Daarbij werd een meisje van twaalf in het dijbeen geraakt. Het openbaar ministerie vorderde een principiële bestraffing.

Volgens de procureur waren de feiten een typisch voorbeeld van de verzuring van de maatschappij. Didier Scheldeman, advocaat van Mario D., probeerde de feiten te kaderen en stelde dat de pubers goed wisten dat ze de man aan het treiteren waren. “Bovendien heeft mijn cliënt met het luchtkarabijn nooit de kinderen willen verwonden. Hij wilde hen hoogstens wegjagen”, pleitte meester Scheldeman. De advocaat vroeg om zijn cliënt opschorting van straf te geven.

Op 14 november wordt de zaak voortgezet opdat de beklaagde zelf aanwezig zou kunnen zijn.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier