Man aangehouden voor moordpoging

Een man uit Staden heeft gisteravond in Brugge drie mensen verwond bij een steek- en schietincident in de Zandstraat.
Redactie KW

De man uit Staden die woensdagavond in Brugge drie mensen heeft verwond bij een steek- en schietincident in de Zandstraat is aangehouden voor moordpoging ten opzichte van zijn vriendin en de politie. Hij ging door het lint na een ruzie met zijn vriendin. Toen de politie hem wilde arresteren schoot hij wild in het rond en raakte daarbij twee overburen. Eén van hen verkeerde enkele uren in levengevaar, zijn toestand is intussen stabiel.

Omstreeks negen uur raakt een Stadenaar van 33 slaags met zijn vriendin met wie hij al enkele maanden een relatie heeft. Hij steekt haar enkele keren met een mes in de rug, maar zij kan ontkomen en meldt zich bij de politie. Wanneer de agenten ter plaatse komen stellen ze vast dat er in de woning brand is gesticht.

De bewoner, een man van 48 raakt lichtgewond, zijn zoon, die 26 is, krijgt een kogel in de nek. De hulpdiensten kunnen de slachtoffers maar met moeite bereiken omdat de wildeman blijft schieten. Uiteindelijk kan een speciaal team van de politie hem overmeesteren via de achterzijde van het huis. Hij blijkt alle gaskranen in het huis te hebben opengedraaid. Pas vanochtend wordt duidelijk welk schade de man heeft aangericht. De buurt reageert nog steeds verbaasd.

De dader is voor de onderzoekrechter geleid voor moordpoging en brandstichting. Hij is aangehouden. De man blijkt een gerechtelijk verleden te hebben en staat bij de politie bekend voor geweldsdelicten. In 2005 werd hij door de correctionele rechtbank van Ieper veroordeeld tot 5 jaar cel, waarvan 3 jaar effectief voor zware agressie tegen zijn toenmalige partner.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier