Mammacafé twee maal per maand open

Redactie KW

In Ieper is een ‘Mammacafé’ geopend in de lokalen van het consultatiebureau van Kind en Gezin in de Janseniusstraat. Het is het vijfde Mammacafé in onze provincie (naast Torhout, Menen, Roeselare en Kortrijk). In een Mammacafé kunnen (borstvoedende) mama’s en papa’s in een gezellige sfeer contacten leggen met andere ouders, ervaringen delen en vragen stellen over borstvoeding en alles wat komt kijken bij de opvoeding van kinderen tussen 0 en 3 jaar; ervaringen uitwisselen ‘tussen borst en luier’ heet het. De vrijwilligers van de Mammacafés zijn overtuigd van de natuurlijke voordelen van borstvoeding.

In heel Vlaanderen zijn er nu zo’n 20 Mammacafés, die gerund worden door in totaal 65 vrijwilligers. Ze willen drempelverlagend werken en borstvoeding meer zichtbaar maken in het openbaar leven. Daarom gaat een Mammacafé steeds door op een openbare plaats waar ouders, maar ook vrienden en familie gratis en vrijblijvend binnen en buiten kunnen lopen. Er wordt gezorgd voor een aangename sfeer, een speelhoekje voor de kinderen, voorzieningen om baby en peuter te verschonen en een informatiehoekje met boeken en folders van diverse borstvoedingsorganisaties.

In onze provincie zijn er nog plannen voor een Mammacafé in Brugge en in Nieuwpoort. Men is er op zoek naar vrijwilligers die ze willen helpen runnen.

Het Ieperse Mammacafé gaat voortaan twee keer per maand door, telkens op zondagnamiddag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier