Mama van Piet Huysentruyt komt mee slotmoment van diabetescampagne in Kortrijk ondersteunen

Redactie KW

Donderdagnamiddag 14 november, werelddiabetesdag, werd de campagne ‘Foodsteps: diabetes in beweging’ afgesloten in K in Kortrijk.

De campagne van het OCMW streed een jaar lang tegen diabetes type 2 met allerlei acties, vormingen en activiteiten. Op deze laatste dag werd de boodschap nog eens duidelijk gemaakt aan het grote publiek.

In K werd er tijdens het slotmoment gedanst op het diabeteslied. In dat lied komt de boodschap ‘Beperk die suiker nu toch maar’ heel duidelijk over. “We werkten nauw samen met de diabetesliga”, vertelt woonzorgverlener Inge De Meersseman, die de actie een jaar lang leidde. “Er werden in de verschillende dienstencentra van OCMW Kortrijk gezonde ontbijten en infomomenten georganiseerd. Op ontmoetingsmomenten, wandelingen en fietstochten deden we ook risicotesten door bevraging van leeftijd, BMI en levensgewoonten”. Inge vindt dat informatie en preventie een grote opdracht is van de dienstencentra.

Op het slotevenement werden gezonde hapjes geserveerd door tweedejaarsleerlingen van de hotelschool van de Leielandscholen. Denise Creupelant kwam mee de actie ondersteunen. Zij is de moeder van Piet Huysentruyt, bij wie twee jaar geleden ook diabetes vastgesteld werd.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier