Malisse naar kwartfinales ATP Metz na winst tegen Kunitsyn

© BELGA
Redactie KW

Xavier Malisse tankt opnieuw vertrouwen op het ATP-tennistoernooi van Metz (hard/398.250 euro). Na winst in de eerste ronde schakelde hij woensdag in de achtste finales de Rus Igor Kunitsyn (ATP 58) uit: 6-4 en 6-2 na 1 uur en 16 minuten. Voor de West-Vlaming, 47ste op de wereldranglijst, is het pas de tweede zege sinds zijn uitschakeling op Wimbledon in juni.

Malisse boog een 0-3 achterstand in de eerste set om tot 4-3 en kon bij 5-4 de set uitserveren. In de tweede set kwam onze landgenoot na een vroege break op 3-1. Bij 5-1 miste hij enkele matchpunten op de opslag van de Rus, op zijn eigen service lukte het wel: 6-2 set- en matchwinst. Het was voor Malisse en Kunitsyn het eerste onderlinge duel.

De 31-jarige Malisse treft in kwartfinales de Oekraïner Alexandr Dolgopolov (ATP 20). Het derde reekshoofd was vrijgesteld in de eerste ronde en schakelde in de achtste finales de Cyprioot Marcos Baghdatis uit met 6-7 (5/7), 7-5 en 6-3. Hij speelt in Metz voor het eerst tegen Malisse, maar de twee kennen elkaar toch al vrij goed: in maart wonnen ze als dubbelpartners het toernooi van Indian Wells. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier