Malek Ahmadi uit Afghanistan is geïntegreerd door de duivensport

Redactie KW

In 2002 kwam Malek Ahmadi naar België vanuit zijn vaderland Afghanistan, op zoek naar een beter leven. Hij vond de vrouw van zijn dromen, stichtte hier een gezin en kon zich perfect integreren ondermeer door zijn liefde voor zijn duivenkot.

In 2002 besloot Malek zijn geluk te wagen en maakte hij de oversteek van Afghanistan naar België. Hij belandde in een overvol opvangcentrum in Genk en kwam via een aantal omzwervingen uiteindelijk in Oostende terecht. Daar leerde hij in 2007 online via Redbox zijn verloofde Abigail kennen. Ze spraken af en op de tweede date kreeg Abigail al de sleutel tot de woning van Malek. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk.

Meteen verkocht

In hun zoektocht naar een betaalbare woning vonden ze hun huidige woonst langs de Sleihagestraat. Abigail : “We kwamen dit huis bezichtigen en toen zag Malek plots de uitgebreide volière die aan het huis paalt en hij was meteen verkocht.” Malek had in zijn thuisland duiven en zette hier de traditie voort. Op een mooie dag stapte hij duivenlokaal De Nieuwe Voerman binnen en hij ontmoette daar Luc Vergote van wie hij zijn eerste ringetjes kreeg. Sindsdien is Malek een vaste en graaggeziene gast in het duivenlokaal, zowat iedereen kent hem daar. Luc : ‘Malek is zeer behulpzaam en vriendelijk, het is door zijn vele bezoeken aan het lokaal dat hij zich kon integreren, hij leerde de taal en de gebruiken en helpt in het lokaal waar hij maar kan.”

(KJ)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier