Make-A-Wish vervult wens van 6-jarige Yvann Verfaille uit Heule

© Foto BWB
Redactie KW

De 6-jarige Yvann Verfaille uit Heule werd een hele dag in de watten gelegd door Make-A-Wish, de stichting die wensen vervuld van kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Zaterdag trok Yvann Verfaille samen met zijn broer Serge (10), zijn ouders en een delegatie van de West-Vlaamse vleugel van Make-A-Wish naar Hasselt. In de voormiddag stond een bezoek aan Plopsaland Indoor op het programma. “Yvann heeft zich enorm geamuseerd”, vertelt Joan Van Weehaeghe van Make-A-Wish. “Hij had er een Meet & Greet met Piet Piraat en er was een show van Bumba.”

“Hij moest er opdrachtjes opvoeren in het thema van Piet Piraat, maar omdat hij wat moe was, heeft zijn broer Serge er enkele uitgevoerd. Daarvoor kreeg Yvan dan cadeatjes. Nadien hebben ze allebei nog een cadeautje gekregen van de dienst toerisme van de stad Hasselt.”

‘s Avonds keerden ze terug naar Kortrijk om te eten in de Pizzahut. Joan Van Weehaeghe was zeer te spreken over de medewerking van Plopsaland, De Pizzahut en de stad Kortrijk. “De stad Kortrijk had speciaal voor ons parkeerplaatsen voorzien, omdat het ook Braderie was in Kortrijk. Anders waren er misschien geen plaatsen meer geweest. Toen we toekwamen was Yvann verkleed als Piet Piraat. Hij was daar heel blij mee. Ook voor de ouders was het uiteindelijk een dag dat ze er eens tussenuit konden”, besluit Van Weehaeghe.

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier